Energy cleanse your Crystals without smoke

Energetsko čiščenje kristalov brez dima

Energetsko čiščenje z dimom s pomočjo kadil je zelo popularna praksa. Pa vendar včasih uporaba dima ni možna, recimo če imaš probleme z dihali, kot je astma, ali če imaš domače živali, saj se uporabo kadil v manjših prostorih, kjer se nahajajo živali, močno odsvetuje.

Na srečo obstaja veliko drugih načinov za energetsko čiščenje kristalov, ki so ravno tako učinkoviti. Predno ti jih predstavim, pa naj te spomnim, da poslušaš svojo intuicijo in ji zaupaš - če čutiš, da tvoji kristali čiščenja ne potrebujejo, ne rabiš ničesar početi na silo.

🌍 ZEMLJA 🌍 
Kristal energijsko očistiš tako, da ga za vsaj 12 ur položiš na zemljo. To lahko narediš na vrtu, če imaš to možnost ali pa ga postaviš na zemljo svoje najljubše rastline. 

🎶 ZVOK 🎶

Kristal lahko očistiš z zvokom na več različnih načinov. Uporabiš lahko zvončke, tibetanske ali kristalne zvočne posode, jih izpostaviš določenim frekvencam ali pa, jim zavrtiš svojo najljubšo glasbo. 

💎 DRUGI KRISTALI 💎

Kristale lahko očistiš z drugimi, večjimi kristali. Za ta način izberi kristale, ki so znani po tem, da se energetsko čistijo sami. Taka kristala sta npr. selenit in kianit. Kristal, ki ga želiš očistiti položiš, vsaj za nekaj ur,  na selenit ali kianit ali pa v njuno neposredno bližino.

💧 VODA 💧
Kristal lahko očistiš pod tekočo vodo. Odlično je, če to lahko storiš v naravi, v reki ali slapu, lahko pa brez problema uporabiš tudi tekočo vodo iz pipe. Pri čiščenju z vodo* pa pazi, da to počneš samo s kristali, ki z njo lahko pridejo v stik in se ne pri tem ne bodo poškodovali. 

*Za merjenje trdoto kristalov in mineralov uporabljamo Moshovo lestvico trdote. Kristalov, ki so na lestvici označeni s trdoto 6 ali več, voda načeloma ne bo poškodovala. Stik z vodo pa je odsvetovan pri vseh mehkejših kristalih, torej tistih, ki so označeni s trdoto pod 6 po Moshovi lestvici.  

Nazaj na blog

Napiši komentar

Komentarji morajo biti odobreni, preden bodo vidni.